Younan totesi, että Aasian 8,8 miljoonasta luterilaiseta, monet kuuluvat pieniin kirkkoihin alueella, jonka väestön on nelnkertaistunut 1900-luvulla. "Vaikka kirkkojen kasvua ei aivan vastaakaan väestönkasvua ja Luterilaisen maailmanliiton jäsenkirkkojen jäsenet ovat vain promillen luokkaa koko vöestöstä, vetoan teihin, että annatte äänenne ja todistuksenne kuulua, että toimitte uutta luoden niin, että kirkon todistustehtävä jatkuu myös tulevaisuudessa"
Erityisesti myös Aasian alueella LML:n presidenttiä huoletti nopeasti leviävä maallistuminen, monikansallisen kaupallisen kulttuurin leviäminen ja sen vaikutukset vanhoihin kulttuureihin, ihmisten identitettiin ja yhteiskunnan arvoperustaan. Younanin mielestä Aasian kirkoilla on etsikkoaika hetkenä, jolloin voi olla kiusaus keskittyä oman kirkon elossajäämistaisteluun ja heijastaa vanhoja mahdollisesti siirtomaa-ajalta periytyviä kytköksiä ja intressejä.
Meidän yhteytemme on lahja, joka toteutuu myös moninaisuudessa. Aasiassa tämä on erityisen totta monien kulttuurien ja kielten keskellä. Meille annetut lahjat ovat voimavaroja, jotka auttavat ymmärtämään ja levittää evankeliumin ilosanomaa. Younan tähdensi kirkon mission, perustehtävän maailmassa tähtäävän muutokseen, sovitukseen ja voimaantumiseen.
Hän myös kehotti edistämään uskontojen välistä vuoropuhelua. "Vain yhteisen ihmisyyden tunnustamalla, voimme rakentaa maailmaa, joka hyväksyy moniarvoisuuden, tasa-arvon, demokratian, ihmisarvon ja toisten uskontojen ja sivilisaatioiden kunnioittamisen silloinkin kun ne tuntuvat vierailta meille."
Hän myös toisti kehotuksensa viettää YK:n Uskontojen välisen sopusoinnun viikkoa, johon aloite tuli Jordaniasta ja jota vietettiin ensimmäisen kerran helmikuussa 2011. "Missään maailmassa luterilaiset eivät elä yksin. Luterilaiset kirkot elävät rinta rinnan toisten uskontojen kanssa - usein vähemmistönä, joskus enemmistönä, mutta ei koskaan yksin."
Eettisten kysymysten kohttamisesta Younanin näkemys oli, että luterilaisuudessa etiikka ei ole koskaan mikää lääkeresepti vaan osa dialogia, jossa ihmisillä on oikea päätyä erilaisin johtopäätöksiin.
“Krisittyjen ja muslimien täytyy yrittää ymmärää toinen toisiaa siten kuin itsekin haluaisi tulevansa ymmärretyksi." Liian kuva toisesta uskonnosta muodostuu tiedotusvälineiden maalaamasta kuvasta, jota dominoi ekstremismi. "Ymmärtämällä toisen uskonnon ydinasiat voimme löytää paljon yhteisiä arvoja," palestiinalaispiispa kertoi.
Piispa Younan tähdensi, että uskonnolliset johtajat ovat avainasemassa taisteltaessa uskonnollisia ääriliikkeitä vastaan. "Kristittyjen johtajien täytyy puolustaa maltillisia muslimeja ja muslimijohtajien tulee tukea maltillisia krisittyjä."
Yksi tapa edistää yhteisymmärrystä olisi että sekä kristityt että muslimit kävisivät lyhyen kurssin toisen uskonnon perusteista.
15. maaliskuuta Mario Malanes. (c) ELCJHL
14 maaliskuuta Francis Chan, Petaling, Jaya, Malaysia (C) UCANews