Juttu on kirjoitettu Pyhämaankin raportoiman Christ at Checkpoint-konferensssin pohjalta. Järjestäjätahon Bethlehem Bible Collegen dekaani Munther Isaac kommentoi muiden kristittyjen yleisiä asenteita: "En voi edes puhua kärsimyksistäni ilman että minut leimataan juutalaisvastaiseksi".
Konferenssin merkitys oli siinä, että useimmat 600 osallistujasta kuuluivat Yhdysvaltojen evankelikaalisuutta lähellä oleviin herätyskristillisiin kirkkoihin, jotka perinteisesti ovat olleet kristillisen sioniismin puolestapuhujia. He yhdistävät tyypillisesti nykyisen Israelin valtion yksi yhteen Raamatun Israeliin. Nyt kuitenkin tunnetut raamatunopettajat Lynne Hebels ja Tony Campolo saarnasivat konferenssissa ja konservatiivisten raamattuteologien viesti oli, ettei Israelin miehitys ole oikeutettavissa Raamatun perusteella.
Puhujat vastustivat Raamatun käyttämistä Israelin miehityspolitiikan puoliustamiseen tai sen rajojen määrittelemiseen - asioita, joista kristillinen sionismi erityisesti on tunnettu. Toisaalta palestiinalaisten kannalta kysymys on käytännöllisistä ja poliittisista asioista. Jos kristillinen sionismi olisi vain teologiaa, ongelmia olisi vähemmän, kommentoi pastori Alex Awad Kirkon ja kaupungin jutussa. Monet kristityt sionistit kuitenkin tukevat käytännössä aktiivisesti Israelin toimintaa ja sulkevat silmänsä ihmisoikeuksien rikkomiselta. He tukevat Israelia, eivät Pyhän Maan kirkkoja ja kristittyjä. Awadin kehottaa heitä lukemaan Uudesta Testamentista, mitä Jeesus sanoo Jumalan valtakunnasta.
Koko artikkeliin on linkki tässä.