Päätökset tehtiin New Orleansissa ELCAn kolmen vuoden välein kokoontuvassa kirkolliskokouksessa. Päätöslauselmaa kannatti 82 % kirkolliskokousedustajista. Julkilausuma kehotti kirkon hiippakuntia ja seurakuntia ja kaikki kirkon jäseniä ottamaan yhteyttä demokraattisesti valittuihin edustajiin ja virkamiehiin valtion elimissä ja vaatia näiltä Israelin ihmisoikeusperiaatteiden vastaisten toimien huomioimista ja Palestiinan valtion tukemista, sen itsenäisyyden tunnustamista ja sen jäsenyyden tukemista YK:ssa.
Kirkolliskokouksen toisessa päätöksessä (C2) kiinnitetään huomiota kirkon sosiaaliseen vastuuseen ja sen mukaisesti ELCA aikoo vetäytyä sijoituksista, joissa sen voidaan katsoa taloudellisesti hyötyvän Israelin ylläpitämästä Palestiinalaisalueiden miehityksestä. Tätä päätöslauselmaa kannatti 90 % kirkolliskokousedustajista. Samalla päätettiin ottaa käyttöön investointistrategia, joka huomioi ihmisoikeudet ja sosiaalisen vastuun ja kehotettiin hiippakuntia ja seurakuntia edistämään investointia ja panostuksia, jotka tukevat Palestiinan ja muiden sorrettujen alueiden ihmisten hyvinvointia. Kirkolliskokous kehottaa kaikki sen hiippakuntia, seurakuntia ja elimiä sitoutumaan ihmisoikeuksien tukemiseen myös taloudellisten investointien kautta.
Aloitteen kirkolliskokoukselle oli tehnyt ryhmä “Jesaja 58”, joka ajaa ELCAn sitoutumista rauhantyöhön ja palestiinalaisten oikeuksien tukemiseen Israelin-Palestiinan alueella. Ryhmän tiedotteen mukaan ryhmä “on tyytyväinen ELCAn päätöksestä koskien kirkon sosiaalisen vastuun mukaista investointistrategiaa. “Me luterilaiset sitoudumme kastelupauksessamme työskentelemään rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta”, toteaa Jan Miller ELCAsta. ELCA on jo pitkään vastustanut Israelin siirtokuntapolitiikkaa ja tukenut väkivallatonta toimintaa rauhan ja palestiinalaisten oikeuksien puolesta. Nyt ELCA liittyi siihen laajaan kirkkojen joukkoon Yhdysvalloissa, joka korostaa sosiaalisen vastuun ja oikeudenmukaisuuden ja kansainvälisten sopimusten suojaamien ihimisoikeuksien turvaamista ja huomioimista myös Yhdysvaltojen ulkopolitiikassa suhteessa Israeliin. Suurista kirkkokunnista tällaisen kannan ovat ottaneet mm. Yhdistynyt metodistikirkko (United Methodist Church), Presbyteerikirkko ja United Church of Christ.